Sürdürülebilirlik Modelimiz ve Yaklaşımımız

Sektörümüze ve Toplumumuza Kalıcı Değer Yaratmak

Sürdürülebilirlik Modelimiz

MASPO için yenilenebilir enerji üretimi, ülkemizin ekonomik, sosyal ve çevresel ilerlemesini teşvik etmek için bir ilerleme yoludur. Yenilenebilir enerjinin ülke gelişimine yönelik tüm katkılarının topluma ve sektöre kazandırılarak; enerji sektörünün geleceğinde bilimsel temelli yaklaşımla yer alarak, ilerlemeye devam ediyoruz. Bilimsel temelli iş yaklaşımımız yenilebilir enerji sektörünün bize sağladığı olanaklar ve çıktılarla teknolojinin de yön vermesiyle bizi farklı bakış açısına ve ilerlemeye yönlendiriyor.

Sürdürülebilirlik Yaklaşımımız

Sürdürülebilirlik tüm çalışmalarımızın özünde yer alır ve ESG yapılanması ile güçlü, kararlı, disiplinli, geleceğe bugünden şekil vermeye ve bugünkü temel pozisyonumuzu koruyarak ilerlememizi sağlarız.

Sürdürülebilirlik Yönetimimiz

Sürdürülebilirlik çalışmalarımızı, üst yönetim kadrolarının da yer aldığı bir üst komite ve altında yer alan dört alt komiteden oluşmaktadır.

Sürdürülebilirlik yönetimini aktif olarak gerçekleştiren alt komiteler

1) “Güçlü Alt Komite” iyi yönetişim ve risk analizi,

2) “Doğal Alt Komite” gezegen ile uyumluluk, 

3) “Uzman Alt Komite” insan sağlığı, hakları ve gelişimi

4) “Güvenilir Alt Komite”, refahın yaygınlaştırılması ve toplum ile ilişkiler



GÜÇLÜ Yönetim Doğanın eşitlikçi ve paylaşımcı kuralları ile uyumlu bir yönetim.

DOĞAL Kaynak Gezegenden aldığını ona geri veren yenilenebilir bir üretim.

UZMAN Ekip Doğanın gücüne saygı duyan, güvenilir, eğitimli, sorumlu ve uzman bir iş ortamı.

GÜVENİLİR Kalkınma Kalkınmanın temiz enerjisini karşılayan, paylaşımcı bir iş anlayışı.

alanlarında belirlediğimiz hedef ve taahhütlere zamanında ulaşabilmek için düzenli, akılcı, sistematik çalışmalarla gerçekleştirir.


Güçlü Komite; etik yönetim, tedarik zinciri yönetimi, risk ve fırsat analizi ile paydaş ilişkilerinin yönetilmesi,

Doğal Komite; emisyon ve atık yönetimi, enerji verimliliği, suyun korunması ile çevresel korumanın geliştirilmesi, 

Uzman Komite; eşitlik ve kapsayıcılık, kadınların güçlendirilmesi, insan sağlığı ve güvenliği ile yetenek yönetimi ve

Güvenilir Komite; yatırımların planlanması, Ar-Ge ve yenilikçilik, sosyal yatırımlar ile istihdamın geliştirilmesi


alt çalışma grupları ile MASPO Enerjinin paydaşları ile birlikte sürdürülebilirliğinin sağlanması ve sürekliliği için çalışmaktadır.

Sürdürülebilirlik alt komiteleri ayda iki defa gündemi belirli, düzenli toplantılar yaparlar ve iki ayda bir Sürdürülebilirlik Üst Komitesi’ne raporlarlar.

Sürdürülebilirlik Üst Komitesi ise, bu raporların çıktılarını Yönetim Kurulu’nun gündemine taşıyarak, Yönetim Kurulu’nu bilgilendirir.

Sürdürülebilirlik Üst ve Alt Komitelerinin, MASPO Enerji’nin tüm faaliyetleri ile ilgili olarak aldığı kararlar, başta şirket hissedarları olmak üzere, tüm iç paydaşlar için bağlayıcı ve tüm dış paydaşlar için ise tavsiye niteliğindedir.

MASPO Enerji’nin her alandaki hedefi ve kurumsal taahhüdü, komiteler tarafından detaylı olarak incelenerek, bu hedef ve taahhütlere ulaşılması için gerekli politikalar ve eylem planları hazırlanarak, yine ilgili komiteler tarafından takip edilerek gelişimleri raporlanır.


Paydaş İletişimi Yaklaşımı

Paydaşlarımızla ilişkilerimizde, Gürmen Grup Etik İş Kuralları’na uygun olarak hareket ederiz ve bu kuralların dışında bir iletişim ağı oluşturmamaya önem veririz. Ulusal ve yerel yönetimlerle yapıcı ilişkiler oluşturur, geliştirir ve ilgili tüm konularda diyaloğu sağlıklı şekilde sürdürürüz.

Faaliyet gösterdiğimiz bölgedeki toplumla iletişimimizde iş faaliyetlerimiz, temel riskler, önlemler hakkında bilgi paylaşır, onların görüşlerini alır ve anlarız. Şeffaf, samimi, dürüst ve açık bir iletişimle paydaşlarımızın geri bildirimlerine yanıt veririz.

Hissedarlarımızın, çalışanlarımızın, yerel toplumun, hükümet ve iş ortaklarımıza değer yaratmak için makul olan tüm beklentilerinin karşılanmasına çalışırız.

Çalışanların ve faaliyetlerimizden etkilenen ve içinde yaşadığımız toplulukların insan haklarına saygı duyarız. İnsan haklarıyla ilgili düşüncemizi ve uygulamalarımızı Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve BM İnsan Hakları İlkelerine göre düzenleriz.